По разпореждане на кмета на града, второ денонощие аварийни екипи на Общината обхождат районите за снегопочистване в града и селата, отработвайки сигналите на гражданите според географията на района и потребностите.

Уширяват се основните улици и спирките на масовия градски транспорт. Обработват се по-малките улици по високите части.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, започва почистването на вътрешните им улици.

Няма населени места без електричество в община Габрово. Възможни са смущения към отделни абонати. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват.

Пътните настилки в областта са обработени, проходими при зимни условия. По усойните райони е възможно частично заледяване. На прохода Шипка температурата е минус 12 градуса. Затворен е за всички МПС. Пътят към курортен комплекс Узана е трудно достъпен, снежната покривка там е около 80 см, температурата е минус 8 градуса.

Основните дейности, свързани с транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Гласувайте за габровските сгради в европейския конкурс „Лайф Челиндж“
7 февруари 2020
Зимна обстановка. Проходът Шипка е отворен.
8 февруари 2020