Блокът на бул. „Могильов“ № 15-21, саниран по Националната програма за енергийна ефективност и обновените по проект училища „Васил Левски“ и „Св. св. Кирил и Методий“ се състезават в международния конкурс „Life Challenge 66“ („Лайф Челиндж“) на марката за строителни материали Баумит.

Сградите бяха сред шестте финалиста в категорията „Термично саниране“ от конкурса на Баумит – България „Фасада на годината 2018-2019“ и получиха право да се борят за европейска награда. В настоящата надпревара участват общо 384 избрани фасади от 26 държави, на чиято територия Баумит присъства.

Санираната многофамилна жилищна сграда на бул. „Могильов“ № 15, 17, 19, 21

До края на месец април 2020 г. се провежда публичното онлайн гласуване за сградите. Всеки гласуващ може да подкрепи еднократно своя фаворит, като оцени фасадата от 1 до 5 точки. Допустимо е да се гласува за повече от един обект.

Жури от 13 изявени архитекти от цяла Европа ще подбере по шест кандидатури във всяка категория, а непосредствено преди награждаването ще обяви финалистите. Българският представител в журито е арх. Светослав Станиславов от фирма „Старх“, който бе и председател на журито във „Фасада на годината 2018-2019“. 

Обновената сграда на бившето ОУ „Цанко Дюстабанов“ (сега НУ „Васил Левски“), ул. „Христо Смирненски“ № 27

Първенците в шестте категории ще си тръгнат със сумата от 3 300 евро, а големият носител на приза „Life Challenge 66“ за 2020 г. ще получи 6 600 евро. Тържествената галавечер ще се състои на 14 май в испанския град Валенсия.

Идеята за името на конкурса „Life Challenge 66“ произлиза от задължителното условие към участниците, че минимум 66% от фасадната площ на обектите трябва да е проектирана и изпълнена с материали на Баумит.

Обновената сграда на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, бул. „Могильов“ № 69

Нека подкрепим габровските сгради!

Гласувай за: Многофамилна жилищна сграда, бул. „Могильов“ № 15, 17, 19, 21

Гласувай за: НУ „Васил Левски“ (бивше ОУ „Цанко Дюстабанов“)

Гласувай за: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

Звездна работилница за мартеници и сувенири
7 февруари 2020
Второ денонощие аварийни екипи на Общината обхождат районите за снегопочистване
7 февруари 2020