Здравна лектория на тема:

Заболявания на кости, стави и мускули. Профилактика и лечение.

10 декември /вторник/, 18:00 часа, зала Възраждане


Поредната здравна лектория, организирана от НЧ ”Будителите - 2017”, е на тема  „Заболявания на кости, стави и мускули. Профилактика и лечение.” Лектор ще бъде  един от водещите ревматолози у нас - доц. д-р Николай Николов, завеждащ клиника по ревматология в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ в Плевен.

Информацията, която ще бъде представена, ще е от полза за хора от различни възрасти, интересуващи се от здравето си, и ще е в помощ на страдащите от ревматични болести.  Участниците в срещата ще имат възможност да чуят на популярен език за новите достижения в ревматологията.

Изборът на тема е продиктуван от факта, че заболяванията на опорно-двигателната система са вторите по честота, които водят пациенти в кабинета на лекаря, а с напредването на възрастта страданията, причинени от този вид заболявания, стават  водещи. Организаторите от НЧ „Будителите – 2017“ поставят фокус върху проблем, който освен здравословен е и социален, тъй като пациентите с ревматични болести са застрашени от ранно инвалидизиране и социална изолация.

В рамките на здравната лектория, участниците ще имат възможност за дискусия и въпроси от най-широк характер. Как да се предпазим от ранните прояви на костните, ставни и мускулни заболявания, как да живеем пълноценно и да предотвратим прогреса на заболяването, как да се ориентираме в изобилието от предлаганите лекарствени средства и хранителни добавки? – отговорите на тези въпроси присъстващите на срещата с доц. д-р Николов ще имат възможност да чуят на 10 декември, от 18 часа в зала „Възраждане“. Инициативата се провежда с  партньорството на Община Габрово.

Входът е свободен.