В годината, в която габровският футбол навършва 100 години, феновете отбелязват 25 години от връчването на трофея "Златна топка" и Мондиал `94, Спортна зала "Орловец" очаква прочут гост.

На 17 декември 2019 година, от 18.00 часа, в Габрово ще гостува футболната легенда Христо Стоичков. Той ще представи своята официална биография - „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.

Преди представянето на книгата Христо Стоичков ще награди децата-спортисти на Габрово, които са държавни шампиони и медалисти от балкански, европейски и световни първенства. Докато публиката чака своя ред за снимка и автограф, вечерта ще бъде поверена в ръцете на Димитър Туджаров – Шкумбата и журналиста Иво Райчев. Те ще забавляват гостите със скечове и музикални изпълнения и плейлист с любими песни и изпълнители на Христо Стоичков.

В деня на събитието в спортна зала "Орловец" ще бъде обособен щанд, на който книгата ще се продава на преференциална цена от 20 лв., при корична 25 лв. Книгата „Христо Стоичков. Историята“, в количества над 10 бр., можете да заявите предварително на тел. 066 80 65 91.

17 декември 2019 година, 18.00 часа, Спортна зала "Орловец" - Габрово