Къде да изхвърлим безплатно стария диван?

Защо е важно да предаваме опасните отпадъци?

Как да предадем старите уреди и да получим ваучер?

 

Отговор на тези въпроси, а и на много други, които сте готови да зададете по отношение на отпадъците, може да получите на информационните дни, които ще се проведат в Габрово на 21 и 22 октомври. Кампанията се организира от Община Габрово и Регионално депо за неопасни отпадъци и е част от инициативите, посветени на информиране на населението за разумното и отговорно отношение към отпадъците.

На 21 октомври 2019г. информационна шатра ще бъде разположена пред спортна зала „Орловец“ от 11:00 до 17:00 часа, а на 22 октомври 2019г., отново от 11:00 до 17:00 часа, тя ще бъде организирана на паркинга срещу медицински център „Хипократ“.

Датите на кампанията не са избрани случайно. Първите дни от идната седмица предшестват посещението на пункта за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, а екипът на Община Габрово ще обясни на посетителите какво и как могат да предадат в него.

Напомняме, че опасни отпадъци може да предадете безплатно на 23 и 24 октомври. Повече за кампанията може да прочетете тук.

Представители на музей „Етър” участват в конференция на ИКОМ в Загреб
18 октомври 2019
148 хиляди за още 1 г. специализирани услуги за деца
18 октомври 2019