В края на 2018 година Община Габрово подписа споразумение с Изпълнителната агенция за иновации и мрежи /INEA/ към Европейската комисия за предоставяне на достъп до висококачествен интернет на местни жители и посетители в центровете на обществения живот. Инициативата WiFi4EU има за цел да предостави безплатна безжична интернет връзка, която ще повиши качеството на живот в местните общности, улеснявайки достъпа до различни електронни услуги.

Съгласно изискванията на проекта Община Габрово трябва да поддържа на изградената мрежа за свободен достъп до интернет в рамките на следващите три години. Устройствата за безжичен интернет, осъществяващи покритие на зоните, ще бъдат разположени съответно на сградите на Община Габрово, Регионална библиотека „Априлов - Палаузов “ и Драматичен театър „Рачо Стоянов“.

Обхватът на разпространение на услугата ще покрие парка/градинката с „Мечето“ и площад "Възраждане". Ще бъде осигурено и покритие на две публично достъпни сгради - Ритуалната зала на Община Габрово и зала "Възраждане". Изборът на зоните е съобразен така, че да може да предостави услугата на максимален брой граждани и гости на града с гарантирана минимална скорост поне 30Mbms.

 

 

 

Повече пари за подпомагане на габровски семейства с репродуктивни проблеми
26 Септември 2019
Има ли Бог чувство за хумор?
27 Септември 2019