Първата в Габрово демонстрация по приложно управление на бебешки и детски колички в градска среда премина с много усмивки, емоции и награди.

Напук на хладното време, локвите и някои обществени настроения на стартовата линия в „Мама е добър „шофьор“ застанаха 17 двойки участници.

Най-нетърпелива в 9:30 ч. в Градинката с мечето пристигна майката Петя Костова с петмесечната Велизара, която се оказа най-малкият участник. В нетрадиционната надпревара освен майки, с деца и колички се включиха още двама бащи, двама дядовци и една баба.

Ентусиастите трябваше да преодолеят трасе с три препятствия – спринт в дисциплината „Слалом между конуси“, разделно изхвърляне на отпадъци и слагане на памперс на куклата Бобо. Всички участници се справиха успешно, показвайки сръчност и завидна физическа форма.

  

Най-добро време постигна Адриана Иванова с Ивайло на 1 г. и 6 м., които изминаха маршрута за 00:49 сек и се класираха на първото място. За тях стана ясно, че влечението към подобни активности е семейна черта, следвайки успехите на таткото, който е планински колоездач. Адриана получи професионална фотосесия в студиото на фотографа Даниела Илиева.

  

С резултат от 00:57 сек на второ място застана Венета Георгиева със София на 1 г. и 6 м., които бяха наградени с комплект козметични продукти от марката „Бебо“. С равен резултат от 01:02 мин третото място заеха Мариана Екимова с Робин на 1 г. и 6 м. и Слава Трифонова с Калоян на 1 г. и 8 м. Те получиха покани за безплатно посещение на театрална постановка на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.

  

Със специални награди бяха отличени дядо Даньо Ангелов с двегодишния Даниел и дядо Иван Джамбазов с Ивайло на 2 г. и 6 м., който бе най-големият участник сред децата.

  

В унисон с голямата екоцел за опазване на околната среда от вредните емисии на автомобилите, но и от безразборното изхвърляне на отпадъци, бе краткият етюд, изпълнен по време на играта. Доброволци показаха защо е опасно натрупването на отпадъци и как да бъдем отговорни към тяхното разделно събиране.

  

Събитието „Мама е добър „шофьор“ бе част от инициативите на Община Габрово за Европейската седмица на мобилността, която се провежда в периода 16 – 22 септември. Водещата тема за 2019-а е „Безопасно ходене и колоездене“, а подканващата фраза – „Върви с нас!“. 

  

Община Габрово благодари на всички участници – сръчните мами, смелите татковци, чевръстите баби и абсолютните професионалисти при разхождането на внуче – дядовците!

Специални благодарности за подкрепата и на: „Аванс“ ООД и козметична линия „Бебо“, фотографа Даниела Илиева, ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Общинско предприятие „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Снимки от събитието може да разгледате във фейсбук ТУК.

Всички инициативи в Седмицата на мобилността може да проследите на https://gabrovo.bg/bg/page/1384 и във фейсбук страницата на Община Габрово.

Още два дни да се включите в конкурса за селфи „Върви с мен!“
20 Септември 2019
Габрово отпразнува 100 години футбол
22 Септември 2019