Една нестандартна и весела надпревара за майки с деца ще се състои в утрешния петък – 20 септември, в парка до Театъра, по-известен сред габровци като Градинката с мечето.

Община Габрово ще организира приложно каране на бебешки и детски колички в градска среда под надслов „Мама е добър „шофьор“. Събитието е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда в периода 16 – 22 септември. Водещата тема за 2019-а е „Безопасно ходене и колоездене“, а подканващата фраза – „Върви с нас!“. 

В „Мама е добър „шофьор“ ще бъдат демонстрирани умения по приложно управление на бебешки и детски колички в градска среда. За участниците в състезанието е подготвен маршрут, по който – заедно с дете в количка, ще бягат в дисциплината „Слалом между конуси“. По пътя си майките с колички ще трябва да покажат знания за разделното събиране на отпадъци, изхвърляйки правилно домашния боклук, а на финала ще представят как се слага памперс на бебе … на открито.

За най-сръчните, бързи и съобразителни мами са подготвени атрактивни награди – козметични продукти, професионална фотосесия, посещение на театрална постановка и други полезни неща. Идеята гарантира незабравимо изживяване, както за всички състезатели, така и за публиката.

Записването започва в 09:30 часа, а състезанието ще се проведе от 10:00 до 12:00 часа. Участието е напълно безплатно! Очакваме Ви на стартовата линия!

Всички инициативи в Седмицата на мобилността може да следите на www.gabrovo.bg, както и във фейсбук страницата на Община Габрово.

Събитието „Мама е добър „шофьор“ се подкрепя от „Аванс“ ООД и козметична линия „Бебо“, фотографа Даниела Илиева, ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Общинско предприятие „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

 

 

 

 

Дари капачка - спаси живот
19 Септември 2019
Последна възможност за събиране на крачки в състезанието „Крачка по крачка“
19 Септември 2019