Той дойде от Бразилия и донесе със себе си част от темперамента на тази екзотична, гореща и страстна страна. Донесе наситеното синьо на океана, но го размеси с нюансите на България и вдъхновен от красотата на нашата страна започна да рисува.

Ден след ден, часове наред Тиаго Фуртадо полагаше  щрих след щрих върху подпорната стена на източната обходна улица в Габрово, умело боравейки със спрейове, цветове и техники, за да изникне, почти магично пред очите ни картината с българката  - такава, каквато я видя творческият му гений.

Творецът, по-известен като Валди, не само подари на Габрово труда и проекта си, но и заживя с ритъма на нашия град. Посети културните му забележителности, разходи се по тихите улици, слуша шума на реката, влюби се в аромата на кафето, което сервираме и страстно обикна българската бира.

Казва, че вкусовете и ароматите, които е открил тук, чара на жените и обаянието, което те носят, често ще го връщат към Габрово и вероятно ще станат вдъхновение на следващи негови творби.

Очакваме Тиаго да завърши окончателно творбата си в петък вечер, докогато ще се фокусира върху фината работа по последните щрихи, защото като всеки творец знае, че дяволът е в детайлите!

Тонове отпадъци, предадени в Мобилния пункт през август
10 Септември 2019
Институции и организации се обединяват в инициативата „Животът е с предимство“
11 Септември 2019