Зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов ще пристигне днес в Габрово за официалната церемония по награждаването на най-изявените спортисти и треньори на община Габрово за 2010-та година. Тя ще се състои в спортна зала „Орловец”.

26 състезатели от 12 вида спорт са номинирани за Десятката на 2010-та година. Предложенията бяха направени от лицензираните спортни клубове в града. Те определиха и крайното подреждане в анкетата с гласуването си. Състезателите, които ще се борят за званието спортист номер 1 на община Габрово, са лекоатлетите Бисер Тачев, Николай Ненов и Божидар Лалев от АК „Орловец 93”, Нено Башев и Ана Чиприянова от ЛК „Тот атлет”, боксьорите Стоян Енчев от БК „Габрово 91”, Виктор Цонев и Христо Цанев от БК „Чардафон”, автомобилните пилоти Стефан Стефанов и Атанас Атанасов Божилов от „АРА Моторспорт”, волейболистът Стоян Вулджев от „КВК Габрово”, каратистът Александър Стоянов от КК „Янтра”, Денис Кан от клуба по киокушин, смесената акробатична двойка Юлиян Георгиев и Огнянка Бонева, както и Христина Пенева от КСАБ „Акроарт”, ориентировачите Илияна Шандуркова, Мартин Понев и Александра Николова, ръгбистът Красимир Гичев, състезателите по вдигане на тежести Гергана Кирилова, Иван Георгиев и Янко Янков, ски бегачките Елица Изворова и Калина Драшкова, и представителката на ХК „Бъки” - Виктория Христова.

Четирима са номинираните в категорията треньор на годината. Това са Иво Голаков и Николай Стойнов от боксов клуб „Габрово 91”, Любомир Герасимов от „КВК Габрово”, и Цветан Бояджиев от КСАБ „Акроарт”.

За отбор на годината номинациите са две – за мъжкия тим на „КВК Габрово” и за щафетата на атлетически клуб „Орловец 93”. Постиженията на габровските спортисти ще бъдат показани на видеоекрана в зала „Орловец”.

Церемонията ще започне в 18 часа, а входът е отворен за всички, които искат да уважат труда през годината на местните състезатели и треньори.