Екипът на „Етър”-а направи подарък по повод рождения ден на Музея на хумора и сатирата, който днес навършва 47 години. 47 черупки от охлюви придружаваха поздравителния адрес, в който се казва:
 
„Честит рожден ден на една от емблемите на Габрово–музеят „Дом на хумора и сатирата”.

Скъпи колеги, няма да прекаляваме с пожеланията, за да не хабим мастило. Изпращаме ви като подарък нещо практично–47 черупки от охлюви. Ако ви се наложи да посрещате „неканени гости”, на които няма как да покажете севлиевското гостоприемство, ползвайте черупките. От тях става чудесна чорба. Сигурни сме в това, тъй като преди да ги изпратим пробвахме вкуса им неколкократно. Все пак не бихме ви подарили нещо, в чиито качества да не сме убедени самите ние.

Да сте здрави, сити и удовлетворени. Честит Рожден ден!

P.S.: След време тези черупки ще бъдат етнографска находка, така че не забравяйте да ни ги върнете, за да станат част от фонда на музея. Може да го направите по повод 7 септември 2064, когато „Етър”-а отбелязва 100 години от своето създаване. Ще сме ви благодарни за този жест, за да има с какво нашите наследници да почерпят гостите си, без да им се налага да се охарчат за това.”
 
Директорът на Музея Дом на хумора и сатирата Маргарита Доровска и Тихомир Църов, представител на „Етър”-а подписаха приемо-предавателен протокол, който гарантира, че през 2064 година ще бъдат върнати точно толкова черупки от охлюви, колкото са подарени.

От екипа на етнографския музей специално подчертават, че няма пострадало нито едно живо същество при събирането на черупките от охлюви.

По време на рождения ден стана ясно, че Музеят на хумора и сатирата започва продажбата на „Чист габровски въздух”. Новата поточна линия днес започна работа, а посетителите получаваха безплатно от продукцията, която е опакована в разноцветни балони. 

„Очакваме цените да се вдигнат и ще изпращаме зимнина на софиянци”, сподели Маргарита Доровска, директор на музея. Тя информира, че въздухът е с различни аромати, което е допълнителна екстра за потребителите.