Съвсем не на шега днес, на Първи април, стартира ежегодната кампания на Община Габрово „Пролетно почистване 2019: Обери боклука“. Еко инициативата ще продължи до 14 април 2019г., включително.

Успешният старт беше даден още в първия ден на кампанията, когато екип от 22 служители на „Общински спортни имоти“ почисти широк терен в района на стадион „Христо Ботев“. Събрани бяха строителни и битови отпадъци, почистени бяха храсти и обраслата растителност. Работата на екипа продължава и утре, а в четвъртък и петък те ще насочат усилията си в района на спортна зала „Орловец“.

Изпреварвайки старта на кампанията, още в края на миналата седмица, ръководството и всички служители на Дома на хумора и сатирата също почистваха в района около музея, скатовете на р. Янтра и алеята на ул. „Аврам Гачев“.

Пролетното почистване започна и в някои от габровските села. Активно се включиха Чарково, Гъбене, Жълтеш, Музга, Борики, Трънито.

„Пролетно почистване 2019: Обери боклука“ продължава, а вие може да се включите като заявите участие на тел.: 066 818 437 или на e-mail: v.totseva@gabrovo.bg като посочите район на почистване, числеността на вашия екип и телефон за контакт.

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за всички регистрирани участници. Чували и ръкавици може да получите от стая 701 в сградата на Община Габрово, всяка сряда до края на кампанията, от 8:30 до 17:00 часа.

Тази година в рамките на „Пролетно почистване 2019: Обери боклука“ е включено и ЕКО състезание, като за най-добрите групи в кампанията ще има награди. Повече за състезанието, прочетете тук.

Част от кампанията „Пролетно почистване 2019: Обери боклука“ ще бъде и организирането на пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Такъв вид отпадъци може да предадете безвъзмездно в мобилния пункт, разположен на следните точки:

10 април 2019г. от 11:00 до 19:00 часа – паркинг до спортна зала „Орловец“

11 април 2019г. от 10:00 до 18:00 часа – паркинг зад автобусната спирка до Тера Мол Габрово

Предлагаме за обсъждане - Проект на Наредбата за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на община Габрово
1 април 2019
Музеят на хумора и сатирата посреща „неканени гости” с чорба от 47 черупки от „етърски” охлюви
1 април 2019