Новият носител на Купата на Община Габрово е дебютантът в надпреварата „БИС Секюрити“, който в оспорван мач надигра с 2:0 основния претендент и двукратен шампион в турнира „Шести участък“. Финалът на ХХVІІ-я турнир по футбол на малки врати се игра в петъчната вечер на 8 февруари в габровската спортна зала „Орловец“ пред многобройна публика от верни фенове от всички възрасти.

В оспорвания мач двата отбора не отстъпиха един на друг в амбициите си да поведат в надпреварата.

Постоянни атаки усложняваха живота на вратарите на „БИС Секюрити“ и „Шести участък“, но те с майсторство и професионализъм отбиваха вражеската топка.

жега пред вратата на "Шести участък"

жега пред вратата на "Бис Секюрити"

Повратът в мача настъпи към края на редовното време. От присъдена дузпа играч на „БИС Секюрити“ отбеляза гол във вратата на двукратния шампион и лидер на турнира „Шести участък“. Съдиите присъдиха двуминутно продължение на играта, което възвърна надеждата както на феновете на „Шести участък“, така и на самите играчи, че ще отвърнат на удара. Съдбата реши друго. Вторият гол във вратата на претендентите, отбелязан в продължението, елиминира надеждите им да станат трикратни шампиони в тазгодишното издание на турнира.

В почивката между двете полувремена теренът не остана празен. Най-младите габровски надежди по минифутбол се възползваха от затишието, за да покажат спортните си заложби.

Преди финала се игра битката за трето и четвърто място на турнира между отборите на „Карата ауто“ и „ММ Севлиево“, която завърши с 2:1 в полза на „Карата ауто“.

ХХVІІ-ят турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово приключи с награждаването на победителите и отличилите се индивидуални играчи. За голмайстор на турнира беше определен Павлин Иванов.

Като „най-полезен състезател“ беше отличен Пламен Кожухаров,

„най-добър вратар“ стана Иван Петров,

„най-добър полузащитник“ – Кристиян Кожухаров,

„най-добър защитник“ – Николай Колев.

Директорът на Общински спортни имоти Росица Бакърджиева връчи Купата на Община Габрово на победителя „БИС Секюрити“.

Николай Пенов, главен експерт с ресор „спорт“ от Община Габрово, награди тима на „Шести участък“, който зае второто място.

Спечелилият трето място „Карата ауто“ получи отличието си от Георги Трендафилов – председател на ОС на БФС.

Четвъртите в ХХVІІ-я турнир по минифутбол - „ММ Севлиево“, бяха наградени от Йосиф Ронков – председател на съдийската комисия при ОС на БФС.

„БИС Секюрити“ за първа година участва в турнира, но като дебютанти изненадващо достигнаха финала. Селекцията на Григор Илиев съвсем не е съставена от новобранци. Лице на отбора са лидерите на „Янтра Габрово“ братя Кожухарови – Християн и Пламен, подпомагани успешно от Радослав Гутев, Ивелин Павлов, Мартин Димов и други играчи със сериозен стаж в турнира по минифутбол. „БИС Секюрити“ записа две победи и едно равенство в предварителната група. „Охранителите“ надиграха севлиевския „Империя“ (6:1) и „ФК Старо село 777“ (4:3) и завършиха 3:3 с екс шампиона „Титан гард“. В елиминационната фаза отборът отстрани „Делта гард“ (3:2), подсиленият със столични играчи и един национал по футзал тим на „Pasta Gabrovo“ (5:2), а на полуфинала отстраниха и една от приятните изненади на турнира тази година - „Карата ауто“. Чист успех с 3:0 на тима донесоха Пламен Кожухаров, Християн Кожухаров и Радослав Гутев.     

За първенеца в турнира през 2013 г. и 2016 г. „Шести участък“ това беше трето участие във финал. Нено Михалев и по-младите му съотборници бяха с шест поредни победи до финалите и се целиха в трети трофей от габровския турнир. В предварителната група „Шести участък“ надигра „Класиците“ (5:1), „Рио“ (3:1) и „Делта гард“ (1:0), макар да игра в ограничен състав в тези срещи, а в елиминационната фаза отстрани последователно „ФК Старо село 777“  и „Балкан“ Плачковци с по 3:0. В битката за място на финала „Шести участък“ надигра и силния отбор на „ММ Севлиево“ с 3:1. Попаденията, които донесоха успеха бяха дело на Ивелин Димитров още в 25-та секунда на двубоя, Веско Панчев и Илиян Кънев, а за гостите точен беше Павлин Иванов.