Времето в Габрово е ясно и спокойно, температурата на въздуха е минус 4 градуса, а влажността - 92%. Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е обработено. Снежната покривка на върха е 20 см., температурата – минус 3 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата в областта са заснежени и обработени, проходими при зимни условия.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 20 см., температурата е минус 2 градуса, пътят е почистен и опесъчен.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Днес времето ще бъде предимно облачно, а преди обяд на места в низините и котловините ще има и мъгли. След обяд от запад облачността ще започне да намалява. В Източна България ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 3° и 8°, покрай Дунав по-ниски – около 0°, а в София - около 4°.

Над планините ще има значителна облачност, но ще е почти без валежи. По-късно облачността от запад ще намалява. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – 0°.

 

Общинските съветници одобриха мерки за ефективно управление на отпадъците
20 декември 2018
Община Габрово ще подкрепи кампанията за събиране на средства за отделението по нервни болести
21 декември 2018