Общински съвет - Габрово взе решение да се присъедини към кампанията на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“АД, гр. Габрово за обзавеждане на болничните стаи в отделението по нервни болести.

Средствата в размер на 4 000 лв. са от бюджета на Община Габрово и ще бъдат преведени в дарителската сметка на болницата.

Инициативата е част от станалите вече традиция коледни кампании на габровските кметове. През последните години в тях се събираха средства за новата църква в кв. „Младост“, за фигура на четящо дете до паметника на Ран Босилек, книги за Детски отдел в РБ „Априлов-Палаузов“, предложени на бизнеса бяха разработени идеи за градски брандинг, дискутира се съдбата на емблематични сгради и отговорността на всеки един от нас към нашия град и хората в него. 

В отделението по нервни болести в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ се извършва диагностика, лечение и рехабилитация на пациенти с остри и хронично обострени неврологични заболявания и остри мозъчно - съдови заболявания. То използва модерни диагностични методи - електроенцефалография, електромиография и доплерово сонографско изследване, а през тази година Министерството на здравеопазването отпусна средства за ремонт на стаите. За да се превърне в модерното и удобно място за лечение обаче, то се нуждае и от обзавеждане на болничните стаи - специални легла, нощни шкафчета и гардероби. Сумата, която е необходима за цялостното обзавеждане на отделението е 43 318, 80 лв, като с нея следва да бъдат закупени 5 големи метални шкафа, 39 болнични шкафчета с подвижни масички, 10 едносекционни легла с ограничител, 7 трисекционни легла с ограничител и 22 едносекционни легла с матрак.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ вече е стартирало кампания за набиране на средства по дарителската си сметка и е изпратило писма към местния бизнес, институции и граждани.

 

Можете да се включите и вие:

IBAN: BG62STSA93000021423558

BIC: STSABGSF

Банка ДСК клон Габрово

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД      

 

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“АД
Зимна обстановка – община Габрово към 07.30 часа на 21.12.2018 г.
21 декември 2018
ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ НА ОРКЕСТЪР ГАБРОВО
21 декември 2018