В Регионалната библиотека „Априлов–Палаузов“ ще бъде представена книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии“. Събитието ще се състои във вторник, 4 декември, от 17.00 часа в залата за срещи и събития.

Книгата съдържа истинските истории на жени с рак на гърдата, обединени в пет образа. Те са много лични и съвсем конкретни със своите чувства, страхове, сънища, обрати, добри и злощастни срещи с нашето здравеопазване. Това е книга за оптимизъм и победа. Защото авторката е една от тези жени.

„Годината на осемте химии” : „…Семейството на Ани е пред разпадане. Доника очаква внуче. Ваня е бременна. Росица живее спокойно и хармонично. Галя обича спорта и децата си. Всички те са диагностицирани с рак на гърдата. Очаква ги година с осем химиотерапии, много болка, но и изненадващо пътуване към себе си.“

Петя Накова завършва режисура в НБУ. През 2012 г. излиза документалният й роман „Проповедникът и Черният кон“ (ИК Изток-Запад). Тя дебютира с филма „Ром Кихот“ (2013 г., сърежисьор с Нина Пехливанова). За да се бори с коварната болест и да запази у себе си радостта от живота, сили й дават нейното семейство, приятели, както и работата по втория й документален филм.