За 11-ти пореден път, на 27 октомври, събота, ще се проведе традиционният регионален музикално – фолклорен конкурс „Златен славей“, организиран от Детски фолкорен ансамбъл „Габровче“ и Община Габрово. Събитието започва точно в 10 часа в зала „Възраждане“ и ще бъде открито по традиция с химна на фестивала песента „Славейче пее“.

Тази година за участие в конкурса са се записали точно 200 деца, като 80 от тях са в първа възрастова група за детски градини до 7 години, а 120 са във втора и трета възрастови групи за учащи от 7 до 11 и от 12 до 14 години.

Участниците ще се състезават в следните категории – индивидуални изпълнители, вокални групи, дуети, триа, квартети и народни обичаи, от които 45 индивидуални изпълнители, 8 вокални групи, 3 изпълнители на народни обичаи, останалите са в дуети, триа и квартети.

Журито в състав:

Председател - Радка Цвяткова, народна певица и преподавател по народно пеене от гр. Севлиево и членове - Татяна Цанкова, етнограф и Ангелина Георгиева, музикален педагог ще присъди 11 първи, 11 втори и 11 трети награди.

Плакетът „Златен славей“ за най – добро индивидуално изпълнение по традиция се връчва от Община Габрово, а останалите три специални награди за най – добра вокална група, за най – масово читалище и за най – малък участник се осигуряват от Ансамбъл „Габровче“, РЕКИЦ и Магазин за добри деца.

Награждаването на първа възрастова група – детски градини до 7 години ще бъде на обяд, а официалното закриване и награждаване на останалите две групи ще бъде около 18 часа, като в моментите, докато журито заседава, Ансамбъл „Габровче“ е подготвил програма за публиката в залата.

Общински пиари и експерти от Виена обмениха опит за диалога с гражданите
25 октомври 2018
Бизнесът готви регионален иновационен хъб
25 октомври 2018