Община Габрово стартира серия от обучения на открито, които ще представят на габровци информация за разделното събиране на отпадъците. Кампанията цели да представи по интригуващ и достъпен начин особеностите и изискванията, свързани с разделянето на отпадъка. За целта информационни дни ще се проведат в различни габровски локации.

След четири успешни обучения, е ред на пета серия от кампанията, която ще се проведе на 4 септември 2018 г. от 10:00 до 17:00  часа в кв. Бичкиня. Информационната шатра ще бъде разположена в пространството до голямото кръстовище за Трявна.

По време на събитието габровци ще могат да вземат информационни материали за принципите на разделното събиране на отпадъците в града. Жителите от квартала, които са готови да интерпретират приказката „Сливи за смет“, могат да се включат в инициативата „БИО отпадък за КОМПОСТ“. Необходимо е да донесат поне 1 кг биоразградими отпадъци (обелки от плодове и зеленчуци, трева, листа, черупки, костилки, утайка от кафе и др.), а в замяна ще получат пакет качествен почвен подобрител – компост.

Включете се в петото обучение на открито „Раздели отпадъка: в квартал Бичкиня“ на 4 септември 2018г., от 10:00 до 17:00 часа, до голямото кръстовище за Трявна.

 

Културен календар за м. септември
31 август 2018
Общинските съветници одобриха включването на Габрово в Мрежата за креативен туризъм
31 август 2018