Със закачването на катинар в клоните на дървото в парк Маркотея приключи гостуването на десетте ученици от гимназия Сейджо в Габрово. Българи и японци заедно заключиха символа на своето приятелство и хвърлиха ключовете му във водата на езерото. Обещаха си да поддържат връзка и след приключването на обмена, организиран от Община Габрово и гимназия Сейджо в Тойоаке, да не се забравят и отново да си гостуват – този път със семействата си. Японската група тръгна от Габрово в събота, а полетът им към родината беше рано в неделя. Вече получихме и първите снимки от прибирането им у дома.

Десетте младежи гостуваха на свои връстници в Габрово и заедно с тях научиха много за България, Габрово, историята, обичаите, традициите, храната. Посетиха габровските музеи, снимаха се в народни носии, учиха български хора, учиха се да плетат и готвят български ястия, квасиха кисело мляко, посетиха розоварна и разбира се – се забавляваха заедно – играха пейнтбол, рисуваха, правиха скулптури от глина, бижута, плъстени играчки.

Как протекоха дните на българските и японските ученици заедно можете да проследите в специалната фейсбук страница, създадена за обмена в линка.

Бъдещи първокласници се подготвиха по история, литература и природа
6 август 2018
Децата от ДГ „Ран Босилек“ учат и играят на открито в обновено дворно пространство
7 август 2018