Завърши първият детски лагер по мотокрос, който се проведе в рамките на три дена на мотополигона „Ябълка“ в Габрово. От 3 до 5 август 2018 г. деца и младежи на възраст от 5 до 18 години от цялата страна мереха сили в първия по рода си лагер за млади състезатели по мотокрос. Българчета от Германия и Франция също се включиха в предизвикателството.

Под зорките треньорски очи на Мартин Тодоров и Коко Куманов децата учеха как да изминат пътя от аматьорското увлечение до професионалното занимание. Организатори на инициативата бяха Genchev Group, Yamaha Bulgaria и Dunlop Motorsport в партньорство с Община Габрово и с подкрепата на много фирми от града и страната. С безвъзмездния труд на всички – треньори и организанори, мотоспорта в България спечели нови почитатели, откриха се възможности пред млади спортни надежди и традицията на мотокроса се завърна в Габрово.

В последния ден от лагера, кметът на града Таня Христова поздрави всички участници за успешното приключване на инициативата, за куража и смелостта на организаторите и треньорите да работят с децата в един не лек спорт.

Тя награди състезателите в трите класа: MX65, MX85 и MX2 Junior - 65 сс, 85 сс и 125-250 сс, и им пожела не само никога да не се отказват от любовта си към мотокроса, но и никога да на се предават независимо трудностите по трасето, защото победата е в това да изминеш целия път.

През есента мотополигонът на Ябълка ще се оживи отново, когато ще се състои поредното мотокрос състезание и събиране на фенове с мотори от цялата страна и чужбина.

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на Община Габрово във Фейсбук.

Осем проектни предложения по Програма „Младежки дейности“ ще бъдат оценявани за качество
3 август 2018
„Топлофикация Габрово“ трябва да начисли неустойки към своите абонати, реши съдът по делото на Община Габрово срещу „Топлофикация“
6 август 2018