Продължава реконструкцията на водопровода за захранване на 14 габровски села. Съгласно ново споразумение, министерството на регионалното развитие и благоустройството предостави /МРРБ/ още 900 000 лв., с които Община Габрово ще продължи строителството на водопровода до края на тази календарна година, съобщи кметът на Габрово Таня Христова.

Тя припомни, че в резултат искане на Община Габрово към МРРБ, през 2017 г. беше сключено споразумение в размер на 500 000 лв., с които започна реконструкцията на съществуващия водопровод за захранване на населените места: кв. Войново, селата Поповци, Рачевци, Гергини, Янковци, Стоевци, Михайловци, Райновци, Новаковци, Враниловци, Драгановци, Смиловци, Драгиевци, Гъбене, както и махалите Николчевци и Божковци.

Водоснабдяването на голяма част от габровските села в посока Севлиево от години е сериозен проблем, особено в летните месеци и в периоди на безводие. Те се захранват чрез водопровод, който е силно амортизиран и с малък диаметър. След неговата реконструкцията ще бъде осигурена възможност за тяхното водоснабдяване от габровския язовир „Христо Смирненски“.