Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова ще участва в конференцията на Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“, която ще се проведе утре и вдругиден в габровската зала „Възраждане“. Събитието е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Зам.-министър Николова ще коментира подкрепата за местните власти в прилагането на политики за устойчиво управление на ресурсите и опазване на околната среда. Атанаска Николова заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще бъдат специални гости на конференцията. Те ще вземат отношение по темите с фокус върху децентрализацията и връзките между различните равнища на управление.

Двудневният форум ще акцентира върху развитието на интелигентни градове и общности в области като сградна автоматизация, системи за улично осветление, технологични иновации, енергийно планиране.

Сред лекторите са изпълнителният директор на Фонда за енергийна ефективност Димитър Дуков, Камелия Георгиева от Националния доверителен екофонд, Илия Кардашлиев от Европейската банка за възстановяване и развитие, председателят на Българския енергиен и минен форум Иван Хиновски, Габриеле Брандл от Австрийската енергийна агенция, представители от Министерство на енергетиката и други.

Участие в събитието са потвърдили кметове на общини, областни управители, експерти, представители на фирми, асоциации, неправителствени организации, енергийни агенции.

Повече за програмата на конференцията „Енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини“ може да научите на на https://www.20th-ecoenergy-conference.info/.

Снимка: МОСВ

Габрово може да стане пилотна община по австрийска програма за енергийно планиране
25 април 2018
Да превърнем сивото в зелено
26 април 2018