За втора поредна година Общинският съвет по наркотични вещества, с активното участие на доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово, канят всички младежи на възраст 14-18 години да се включат в една от трите еднодневни приключенски мисии в рамките на инициативата „Заедно извън час“, насочена към популяризиране на здравословния начин на живот сред младите хора:

  1. Приключенска мисия „Фермер“

Дата на провеждане: 21.05.2018 г. /понеделник/

Участниците ще посетят ферма в село Сейковци, общ. Габрово, където ще имат възможността да наблюдават и да се включат /по желание/ в доенето на крави, в приготвянето на домашно кисело мляко, масло, сирене, кашкавал. Ще бъдат подготвени и различни задачи и предизвикателства, свързани със селото и селския бит.

  1. Приключенска мисия „Турист“

Дата на провеждане: 23.05.2018 г. /сряда/

Участниците в тази мисия ще имат възможността да се насладят на спокойствието и тишината на невероятната природа в сърцето на Балкана, далеч от града. Те ще участват в пешеходен поход по еко-пътека от с. Боженци до гр. Трявна и обратно. По време на прехода ще бъдат проведени интерактивни упражнения и игри за повишаване на мотивацията на младите за активна и системна грижа за здравето чрез спорт, здравословно хранене и положителни емоции.

 

  1. Приключенска мисия „Номад“

Дата на провеждане: 25.05.2018 г. /петък/

За участниците ще бъдат организирани посещения на Дряновския манастир, пещерата „Бачо Киро“ и изкачване по еко-пътека до „Пейката на влюбените“, разкриваща невероятната гледка над манастира.

Младежите ще имат и възможност да пояздят кон и да се запознаят с ползите от конната езда, която може да бъде изключително полезна не само за физическото, но и за психическото състояние на човек.

Всички разходи, свързани с реализиране на инициативата „Заедно извън час“ /транспорт, обеди и такси/, се поемат от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово.

Желаещите да се включат в приключенските мисии следва да се обадят на тел. 066/809 818 или да пишат на e-mail: osnv@gabrovo.bg.

Краен срок за записване: 8 май 2018 г.

Детските градини се събраха на работна среща
25 април 2018
Студенти от УАСГ заснеха видео клип в Националния музей на образованието
25 април 2018