Група студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия избраха възстановката на Габровското училище в Националния музей на образованието за декор на видео клипа  „ХАОС 21: Заверка или смърт“.

Премиерата на филма ще бъде днес, 25 април, в Аула Максима на УАСГ, после ще бъде качена в You Tube.

Ежегодната студентската продукция се нарича „ХАОС“ и е основна част от връчването на годишните академични награди в университета. Идеята да се връчват награди на преподавателите в различни категории, представени по хумористичен начин, се е родила през 1997 година. Целта е да се покаже какво харесват и какво не харесват студентите в начина на преподаване.

Има различни теми през годините – „Апокалипсис кога“, „1001 подписа“, „Игра на заверки“. Тази година темата на „Хаос“ е „Заверка или смърт“ и е обвързана със 140 години от Освобождението на България.

Според авторите на клипа в  Националния музей на образованието са намерили онази автентична среда, която отговаря на епохата в сценария - края на 19 век. Почти всички актьори от „Заверка или смърт“ са членове на Студентския съвет на УАСГ.

 

Набират се участници в инициативата „Заедно извън час“
25 април 2018
Дарители на новия храм в кв. Младост станаха всички изпълнители от благотворителния концерт #ДАБЪДЕ Новият храм на Габрово!
25 април 2018