Етнографският музей на открито „Етър“ и Община Габрово, в партньорство с Urbanistas, ще представят в София победителите от националния архитектурен конкурс за реконструкция на хотела към ЕМО „Етър“. Събитието ще се състои на 28 февруари, сряда, от 19.00 часа в зала SoHALL, на арт пространството SOHO Sofia (София, ул. Искър, № 4, партер) и ще бъде съпроводено с откриване на изложба на проектите.

Конкурсът се проведе в рамките на три месеца в края на 2017 г., като целта беше да се избере идеен проект за преустройство на хотел Странноприемница на територията на музея. Победителите бяха обявени в края на януари 2018.

Спечелилият проект ще бъде представен от авторите му арх. Петя Николова и арх. Адрей Андреев от Another Studio и арх. Милена Фетваджиева от архитектурно студио URBANVIVA. Участие в представянето ще вземат представители на Община Габрово и ЕМО „Етър“, организаторите от Urbanistas и членове на журито на конкурса.

В рамките на събитието ще има възможност за дискусия и допълнителни въпроси. Изложбата на проектите ще бъде отворена за посетители от 28 февруари до 11 март в същата зала.