Времето в Габрово е ясно и слънчево. Температурата на въздуха е минус 10 градуса, а влажността - 85%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Височината на снежната покривка е 30 см, температурата - минус 7. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са  почистени, проходими при зимни условия.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен и обработен. Температурата е минус 9, снежната покривка е 35 см. Времето е слънчево.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата.

Общински пътнически транспорт изпълнява част от градските линии със закъснение.

Прогнозата за времето:

Днес ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в низините ще има мъгла или инверсионна облачност. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°, за София - около 4°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – значително по-високо от средното за януари.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, по билата и силен вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат още и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието ще има инверсионна облачност, която ще се разкъсва и намалява в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 3°-4°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.