Търсят се 8 приключенци на възраст между 18 и 30 години, които да се впуснат в безплатно пътешествие за един месец по четири маршрута на Европа през пролетта и лятото на 2018 г.

Това предизвикателство отправят създателите на проекта „Пътуване“ („Road trip“) от Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия.

В четири отбора по двама души всеки тим ще премине с минибус 12 000 км през балтийския, дунавския, средиземноморския и атлантическия регион на Европа. Всяко дуо ще бъде подсигурено от съпровождащ екип и видеооператор.

По пътя си участниците ще се срещнат с местните жители и ще открият самобитна атмосфера и култура, ще опознаят проекти, които променят живота на хората за по-добро, ще се насладят на невероятни природни пейзажи.

Приключенците ще снимат и споделят в социалните мрежи своите истории и онова, което са научили по време на пътуването си. Преживяванията им ще бъдат запечатани във филм и представени в онлайн пътеводител за Европа „Встрани от утъпкания път“.

Ако мечтаете да пътувате и да опознавате света, ако искате приключения и срещи с нови култури, можете да подадете своята кандидатура до 11 февруари 2018 г. на интернет страницата на проекта: https://roadtriproject.eu/

Успех на пътешествениците!

Започва ремонтът на подлеза до Музей „Дом на хумора и сатирата“
18 януари 2018
Зимна обстановка в община Габрово към 07,30 часа на 19.01.2018 г.
19 януари 2018