ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

Учениците, подлежащи на задължително обучение от населените места, в които няма училища са транспортирани до учебните заведения.

Времето в Габрово е ясно и слънчево, духа слаб южен вятър. Температурата на въздуха е минус 4 градуса, а влажността - 82%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, височината на снежната покривка е 15 см, температурата – минус 6 градуса. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са  почистени, проходими при зимни условия.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 15 см., минус 5 градуса, времето е ясно и тихо. Видимостта е добра, пътят е проходим при зимни условия.

Прогнозата за времето:

Днес времето ще е слънчево. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Ще се затопли и максималните температури ще са между 7° и 12°, за София около 9°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В планините ще бъде предимно слънчево и все още ветровито. Северозападният вятър постепенно ще отслабва до умерен и през деня ще се ориентира от запад. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от югозапад. Ще е топло с максимални температури 9°-12°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 

Търсят се пътешественици за Европа по проект на ЕК
18 януари 2018
430 000 лева за инвестиции в селата в проектобюджет 2018
19 януари 2018