В кутията за дарения в подкрепа на новостроящия се храм „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в кв. „Младост“, която беше поставена на площад “1 май 1876“ на Йордановден, бяха събрани 302 лв. Средствата ще бъдат преведени по банковата сметка на храма.

Дарителският пункт беше разположен на площада - в ляво от Градската часовникова кула, за времето от 10:00 часа до 13:00 часа същия ден, по инициатива на Община Габрово и Архиерейско наместничество – Габрово във връзка с благотворителната кампания за завършването на новата църква, наречена #ДАБЪДЕ новият храм на Габрово.

Целта на кампанията е с усилията на всички габровци, да бъдат събрани средствата, с които да продължат довършителните работи по храма. В тази връзка предстоят серия благотворителни събития и инициативи, включително изнасяне на дарителски кутии в дните на големите празници според Църковния календар.

От старта на кампанията в средата на месец декември до момента по сметката на храма са преведени 21 910,89 лв.

Дарения за новата църква в кв. „Младост“ могат да бъдат направени във всички православни храмове в Габрово срещу квитанция, както и в банка ДСК по банкова сметка: BG84STSA93000004960128.

 

 

За първи път Великотърновският митрополит ще оглави богослуженията за Богоявление в Габрово
4 януари 2018
Габровската художествена галерия стартира годината с представителна изложба и акцент на месеца
8 януари 2018