Нормална е обстановката в община Габрово след първия снеговалеж. „Благоустрояване” ЕООД почиства градската част. Общински пътнически транспорт покрива всички вътрешните градски и междуградски линии. Хлебозавод „Габрово” и ВиК - Габрово изпълняват нормално своите задължения.

На телефоните на Общинския съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово.

Проходът Шипка е нормално проходим при зимни условия. Пътната настилка е заснежена и обработена. Температурата на въздуха е минус 3° С, дебелината на снежната покривка – 10 см.  Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона.

Пътят за Узана е проходим при зимни условия. Височината на снежната покривка там е 8 см. Температурата на въздуха е минус 2°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са проходими при зимни условия.

Времето в община Габрово е облачно, с валеж от мокър сняг. Температурата на въздуха измерена от общинската МТО станция е 1°С .

Прогноза:

Днес, с умерен и временно силен северозападен вятър, в страната ще нахлува студен въздух. Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието ще превалява сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. В следобедните часове в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Максимални температури между 3° и 8°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември – след обяд ще започне да се повишава.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни на места по южното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури: 7°-8°. Температурата на морската вода е 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Презентации от конференцията „Науката среща парламентите и регионите“
17 ноември 2017
88 абонати на „Топлофикация“ са присъединени към колективния иск срещу дружеството, следващото заседание по делото е насрочено за 23 януари
20 ноември 2017