Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към Община Габрово, съвместно със служители от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Габрово, стартираха през учебната 2017/2018 г. превантивна програма за повишаване на информираността на учениците в 11-ти и 12-ти клас относно рисковете при употреба на психоактивни вещества.

Повод за провеждане на превантивната кампания е фактът, че през последните месеци се наблюдава увеличаване на случаите, в които млади хора шофират след употреба на наркотици. Сред подрастващите съществуват много митове относно вредата от употребата на дрога и е налице подценяване на рисковете, свързани с шофиране след употреба на алкохол.

В рамките на часовете на класа специалистите от Община Габрово и „Пътна полиция“ запознават учениците с ефектите върху способността за разумна преценка и безопасно шофиране след употребата на алкохол и различните видове психоактивни вещества, с последиците за лицата, направили такива нарушения.

Младежите получават компетентна информация от специалистите и имат възможност да обсъдят с тях всичко, което ги интересува. Срещите на служители от Превантивно-информационния център и „Пътна полиция“ започнаха в началото на месец октомври в Национална Априловска гимназия. До края на учебната 2017/2018 г. се надяваме всички единадесетокласници и дванадесетокласници в Габрово да имат възможността да се включат в превантивната програма на Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово.

 

"Цветовете на боклука" ще изненада габровските деца
12 октомври 2017
Таня Христова получи отличителната грамота за „Енерджи Глоуб“
12 октомври 2017