С бизнес конференция по проект ESSPO ще започне Седмицата на предприемачеството, която ще се проведе в Габрово от 19 до 22 октомври 2017 г. Организатори на инициативата са Община Габрово и Областен информационен център – Габрово.

Домакин на форума на 19 октомври ще бъде библиотеката на габровския Технически университет. Дискусията ще стартира в 11:00 часа, а основните теми са обединени в три панела: „Предизвикателствата на технологичната трансформация“, „Бизнес и иновации“, „Кадри и заетост“.

Сред участниците са евродепутатът Андрей Новаков, изпълнителният директор на Европейската асоциация на агенциите за икономическо развитие – EURADA Естебан Пелайо, Нида Камил Озболат от Съвместния изследователски център в Севиля, зам.-председателят на Българската академия на науките чл.-кор. Костадин Ганев, управителят на „Джоб Тайгър“ Светлозар Петров и други.

Специален акцент в събитието е панелът „Диалог с бизнеса“, който ще се състои от 16:00 до 18:00 часа. Участие са потвърдили заместник министър-председателят Томислав Дончев, основателят на „Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев и председателят на управителния съвет на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ Мартин Дановски.

В следващите дни – от 20 до 22 октомври, Габрово за втори път ще бъде домакин на Лагер за иновации. Инициативата ще обедини отново активни, позитивни и ангажирани хора на различни възрасти в разработването на креативни идеи за Габрово, насочени към културата и градския дизайн, индустрията, предприемачеството и образованието.

Пълната програма на бизнес конференцията може да разгледате ТУК.

Желаещите да се включат могат да го заявят до 18 октомври 2017 г. чрез формата за регистрация на: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeryFXgdV9YnlFp9qz46YEcca5l2MWUz4kBC6TTv5EeCJJjbA/viewform?embedded=true

Подробности относно Лагера за иновации ще намерите на сайта на събитието: https://gabrovoinnovationcamp.eu/

„Постигането на устойчиво икономическо развитие изисква съвместни и координирани усилия на всички заинтересовани страни и активен диалог между тях. Неизменен елемент от него е подобряването на иновационните процеси в предприятията, с което да се постигне тяхната ефективност и повишена  конкурентоспособност. Подпомагането на местното икономическо развитие е един от водещите приоритети на Община Габрово, по който се работи системно, последователно и многопосочно.“

Станете част от Седмицата на предприемачеството в Габрово!