Наградите на Фондация "Америка за България" за поощряване работата с деца в музеи, галерии и културни пространства бяха връчени днес в Музей "Дом на хумора и сатирата". Кметът на община Габрово Таня Христова откри събитието и връчи първата голяма награда в категорията Най -добро партньорство на Художествената галерия в гр. Добрич за проекта им "Работилница за въображение". Следващото отличие в категорията Най - добра работа със семействата бе присъдена на Националния военноисторически музей за инициативата им "Ден на бащата", а за Най - добра работа с деца наградата бе присъдена на Морски клуб "Приятели на морето" от гр.Варна.

Със специална поощрителна награда бе отличена библиотеката при Народно читалище "Светлина 1929 г.", с. Труд.

В обръщението си към присъстващите в залата кметът на Габрово каза:

"Лицата на всички тук греят с усмивки, което очевидно показва, че това което са правили цяла година днес ще бъде наградено с оптимизма на Фондация "Америка за България". Това събитие дава възможност, чрез всички вас, новите идеи да развият своята концепция и финансов план и така да намерят своята подкрепа и реализация. 

Вероятно не е необходимо да има толкова много пари, важно е да има едно голямо сърце и много ентусиазъм, за да изпълним мечтите си. Животът е такъв, какъвто ние сами си го направим."

Още снимки от събитието може да разгледате тук.

 

Заместник-кметът Нела Рачевиц официално откри 17-та Годишна среща на ABTTA
23 юни 2017
В ЕМО „Етър“ показаха как се прави Еньовски венец, защо се свива Момина китка и какво е копаничарство
26 юни 2017