Община Габрово е домакин на 17-та Годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (ABTTA), която се провежда от 23 до 25 юни в града. Срещата започна със семинарна част, по време на която членовете на Асоциацията ще обсъдят теми, свързани с развитието на туризма в България и предизвикателствата, пред които са изправени туристическите агенции в осъществяването на дейността си.

Заместник-кметът на община Габрово Нела Рачевиц официално откри форума, като отправи приветствие към участниците и гостите на събитието. Тя представи предимствата на града в областта на туризма, като наличието на два големи природни парка - Национален парк „Централен Балкан“ и Природен парк „Българка“, на туристическите обекти като АИР „Боженци“ с музея към него и ЕМО „Етър“, единствените по рода си Интерактивен музей на индустрията и Дом на хумора и сатирата, Регионалния исторически музей и Соколския манастир. Обекти, които представят по най-добър начин местното културно и историческо наследство, както и българските традиции. Заместник-кметът Рачевиц запозна гостите и с една от най-новите инициативи – общото представяне на Габрово, Трявна, Севлиево и Дряново по туристически борси в един общ туристически продукт. Целта е четирите града от областта да си сътрудничат в привличането на гости на региона. По думите й, общините най-вече ще разчитат на знанията, уменията и опита на туроператорите в осъществяването на тази цел. Затова партньорството между двете страни – общини и туристически агенции, е необходимост. Тя пожела на участниците в срещата ползотворна работа и да се върнат в Габрово или заради професионалната си ангажираност в туризма, или като гости на града на хумора и сатирата.

Сред официалните гости в събота, 24 юни, се очаква да бъде заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. В същия ден представителите на габровския туристически бранш ще се срещнат с туроператорите, членове на АБТТА. В съпътстващата програма гостите ще се запознаят с възможностите за туризъм в Габрово и ще посетят някои от местните културни забележителности.

 

Емил Елмазов представя храната Розова зора и напитката Еньова омая в ЕМО „Етър”
23 юни 2017
Таня Христова връчи награда за най - добро партньорство в конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ
23 юни 2017