Eдин от най-добрите български филми от последните няколко години – Слава” („Glory”) е предложението ни за втората фестивална вечер. Копродукцията на България и Гърция от 2016 г. започва в 18.00 часа на 9 юни, петък, в зала „Възраждане“. Автори на филма са Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

Филмът беше удостоен с наградата за „Най-добър балкански филм“ на 21-вия София Филм Фест и има в актива си десетки отличия от международни филмови форуми в цял свят. „Слава” ще бъде представен от актьора, който изпълнява главната роля в историята – Стефан Денолюбов. Той ще очаква впечатленията на публиката и въпросите на зрителите.

Кантонерът Цанко Петров намира милиони левове на влаковите релси. Решава да ги предаде на полицията и в замяна е награден с нов ръчен часовник, който скоро спира да работи, a пиарът на Министерството на транспорта губи стария му часовник. Петров започва отчаяна битка не само за стария си часовник, но и за изгубеното си достойнство.

„Интересуват ни социалните теми, темите за отношенията между хората. Харесва ни да правим човешки филми за човешки същества, които показват как тези човешки същества живеят в реалността, била тя политическа или социална. Фокусираме се върху това как те се справят с всичко, което им се случва. „Урок” е първият филм от нашата трилогия, „Слава” е вторият. Вдъхновяваме се от вестникарските заглавия. Това е основата: и в двете истории има социален елемент, какъвто ще има и в третия филм.” - Кристина Грозева и Петър Вълчанов пред FourThreeFilm.com

https://www.youtube.com/watch?v=eM_4yMzgcgU

Вечерната прожекция предлага още една забележителна среща с един от емблематичните филми на 2016 г. – Тони Ердман („Toni Erdmann”, Германия-Австрия, 2016), който започва в 20.15 часа, 9 юни, зала „Възраждане“.

С наградата на ФИПРЕССИ от Кан и Сан Себастиан, с номинация за чуждоезични „Оскар” и „Златен Глобус”, носител на Наградата LUX на Европейския парламент за 2016 г., с пет отличия на Европейските филмови награди (най-добри актьор, актриса, сценарий, режисура и най-добър филм), третият филм на Марен Аде беше един от важните акценти на 21-вия Международен филмов фестивал София Филм Фест. Премиерата на копродукцията между Германия, Австрия и Румъния беше на фестивала в Кан, където по червения килим минаха и кукерски маски от България.

Това е една топла, трогателна, забавна история, посветена на сложните взаимоотношения между една дъщеря, която заема отговорна позиция в корпоративна структура и се е отдала на работата си до степен на работохолизъм (Сандра Хюлер) и нейния нестандартно находчив и забавен възрастен татко (Петер Симоничек). „Тони Ердман” е филм, който не бива да пропускате.

Цената на билета е 3 лева!

Билети може да закупите на откритата каса на ул. „Радецка“ (кафе „Конкилев“) всеки делничен ден от 10.00 до 13.00 часа и от 14.00 до 17.00 часа. Касата на зала „Възраждане“ ще работи със следното работно време:

8 юни, четвъртък: 17.00 - 20.15 часа

9 юни, петък: 17.00 - 20.00 часа

10 юни, събота: 17.00 – 20.00 ч.

11 юни, неделя: 10.00 - 11.00 часа и 15.30 - 20.15 часа

Заповядайте, очакваме Ви! Светът е оцелял и защото кино е видял!

Посланикът на Кралство Белгия с първо посещение в Габрово
8 юни 2017
Ученици и учители от ПМГ се обучиха да прилагат програма срещу рисково поведение
8 юни 2017