Времето в община Габрово е облачно, духа слаб вятър. Височината на снежната покривка в градската част е 54 см. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 10°С. Влажността на въздуха е 81%. На телефоните на Общински съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора.

Няма населени места без електрозахранване на територията на община Габрово.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, видимостта е добра. Пътната настилка е заснежена и обработена. Температурата на въздуха е минус 13° С, дебелината на снежната покривка – 110 см.

Пътят за Узана е почистен, обработен и проходим при зимни условия. Движението на автомобилите е препоръчително да бъде с вериги. Почистени са улиците вътре в комплекса.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци са почистени и обработени, републиканските пътища в цялата община са проходими при зимни условия.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа с 19 бр. машини. Пътищата към всички населени места на територията на общината са проходими при зимни условия.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.

От „Топлофикация –Габрово“ ЕАД съобщават, че топлоподаването е нормално.

Прогноза:

Жълт код за студено време е обявен за утре за област Габрово, минималната температура ще бъде между минус 9 и минус 14 градуса. Ще има и валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 10 см.

През нощта ще бъде облачно и на места ще има превалявания от сняг. В крайните югоизточни райони валежът ще е интензивен, там и температурите ще се повишават. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, по-високи по южното крайбрежие; в отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра - до минус 20°. Утре ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България. През нощта срещу сряда и в Североизточна България валежът ще се усили. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен. Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9-11° в Северозападна България, до 2-3° в крайните югоизточни райони.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо, с превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Странджа и Родопите. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще е умерен и силен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.

Над Черноморието ще бъде облачно със снеговалежи, по-интензивни по южното крайбрежие. Температурите през деня ще се повишават и след пладне мокрият сняг ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда на места ще има поледици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1° до 5°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще се усили, след обяд до 3-4 бала.