Времето в община Габрово е слънчево и ясно. Височината на снежната покривка в градската част е 20 см. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция е  минус 6°С . Влажността на въздуха е 87%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е заснежена и обработена. Температурата на въздуха е минус 5° С, дебелината на снежната покривка – 70см.  Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона.

Пътят за Узана е проходим при зимни условия. Височината на снежната покривка там е 40 см. Температурата на въздуха е минус 2°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново, както и за Люляци, са почистени и опесъчени. Републиканските пътища в цялата община са проходими при зимни условия.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.

Хлебозавод „Габрово” и ВиК- Габрово изпълняват нормално своите задължения.

От „Топлофикация –Габрово“ ЕАД съобщават, че топлоподаването е намалено.

На телефоните на Общински съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово.

Прогноза:

Днес ще преобладава слънчево време. От северозапад облачността, главно средна и висока, постепенно ще се увеличава и до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен, западен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 9°, на места в Дунавската равнина до 12°.

Атмосферното налягане отново ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над планините през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен западен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево. След пладне облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 3° и 5°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето днес изгрява в 7,49 часа и залязва в 16,59 часа.

Радиационният фон, измерен тази сутрин е 0,02 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.