Коледен празник за децата и техните приемни семейства от Габрово, Дряново и Трявна се проведе на 19 декември в Ритуалната зала на Община Габрово. Събитието бе организирано от екипа на проект „Приеми ме 2015“. Празникът бе открит от помощницата на Дядо Коледа – Снежанка, която с помощта на децата предизвика появата на белобрадия старец.

Специален гост на тържеството бе кметът на Габрово Таня Христова, която поднесе торта-изненада на децата.

Младите илюзионисти от Quick Hands project представиха малка част от тайнството на магията и фокусите. Докато едни гледаха, други се престрашиха и участваха в краткото шоу.

Най-вълнуващият момент за децата настъпи с раздаването на подаръците и почерпката със сладки лакомства, осигурени от екипа на проекта.

На 01.11.2016 г. стартира вторият етап от проект „Приеми ме 2015". Проектът се изпълнява от прекия бенефициент Агенцията за социално подпомагане, в партньорство с 147 общини в страната. Продължителността му е до 31 март 2018 г. Основен момент през втория етап на проекта е въвеждането на областен модел на управление и предоставяне на услугата приемна грижа.

От 7 ноември 2016 г. е назначен Областен екип по приемна грижа в Габровска област. Той се състои от 5 социални работници с един ръководител, които отговарят за предлагането на услугата приемна грижа и в общините Габрово, Дряново и Трявна. Двама от социалните работници работят с изнесено работно място в Дряново.

Към 19 декември 2016 г. в общините Габрово, Дряново и Трявна по проекта има утвърдени 62 приемни семейства, а в 41 от тях има настанени 67 деца на възраст от 0 до 17 години.

Ученици от ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се обучават в габровски фирми по дуална система
19 декември 2016
Зимна обстановка в община Габрово към 7 часа на 20.12.2016 г.
20 декември 2016