Времето в община Габрово е ясно и слънчево, височината на снежната покривка в градската част е 5 см. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 7°С . Влажността на въздуха е 89%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е почистена и обработена. Температурата на въздуха е минус 7° С, дебелината на снежната покривка – 25 см.  Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона.

Пътят за Узана е проходим при зимни условия, почистен и опесъчен. Височината на снежната покривка там е 25-30 см. Температурата на въздуха е минус 6°С. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново, както и за Люляци, са почистени. Пътищата в цялата община са обработени.

Общински пътнически транспорт покрива всички вътрешни градски и междуградски линии.

Хлебозавод „Габрово” и ВиК- Габрово изпълняват нормално своите задължения.

От „Топлофикация –Габрово“ ЕАД декларират, че топлоподаването е нормално.

На телефоните на Общински съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора.

 

Прогноза:

Преди обяд в низините и около водните басейни видимостта временно ще е намалена от мъгла. Над Източна България облачността ще се увеличава до значителна, но само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Там ще духа до умерен предимно северен вятър. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, в западните райони - незначителна. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за декември.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина. Почти без валежи ще е. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и в северните райони ще превали слаб сняг, по крайбрежието дъжд и сняг. Ще духа умерен, предимно северен вятър, който след обяд ще се усилва и постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 3°до 5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала и ще се усилва.

Слънцето днес изгрява в 7,45 часа и залязва в 16,49 часа.

Радиационният фон, измерен тази сутрин, е 0,02 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

„Приеми ме“ направи Коледата възможна за 67 деца
19 декември 2016
Информационна кампания стартира Ситигаз България
20 декември 2016