Спектакълът „Работилница за ритъм” ще бъде представен за последно на 7 ноември от 18.30 часа в зала „Възраждане“.

Той е създаден от композитора Асен Аврамов в рамките на десетдневно ателие, проведено през юни и юли 2016 г., по проект „Изкуството - докосване до божественото” на „Зелисто” ЕООД,  съфинансиран по Програма Култура 2016 на Община Габрово.

През 2016 година се отбелязват 400 години от смъртта на Уилям Шекспир, което е една от причините изпълнителите да се обърнат към неговите текстове. На 7 ноември актьорите ще  се опитат да представят ритъма по нов начин и да загатнат, че музиката е навсякъде около нас и може да бъде възпроизведена от всякакви материали – кофи, бидони, варели, дъски.

За осъществяването на проекта група професионални актьори от театрите във Враца, Габрово и Сливен, студенти от НАТФИЗ и ученици от Национална Априловска гимназия работиха заедно, за да реализират основната идея – млади хора да преминат през пътя на създаването на една творба, рамо до рамо с професионални творци.

На сцената на зала "Възраждане" ще видим и чуем: Биляна Петрова, Даниел Тотов, Димитър Костадинов, Димо Димов, Дона Вълова, Доротея Неделчева, Мария Иваничкова, Мартин Пашов, Надежда Петкова, Петко Петков, Русита Боева, Сабина Коен и Тодор Лазаров.

Влезте в ритъм! ВХОД СВОБОДЕН!

Доброволците от МСНВ и футболистите от „Чардафон 1919“ заедно срещу наркотиците
2 ноември 2016
Община Габрово открива Първата конкурсна сесия по Програма Култура за 2017 година.
2 ноември 2016