Доброто е заразно! Така звучи мотото на кампанията „Капачки в действие“, в която училищната общност от габровското СУ „Отец Паисий“ се включва активно. Кампанията цели да подобри условията за отглеждане и живот на деца, лишени от родителска грижа. Мисията й е да се съберат всякакви пластмасови капачки, а с получената сума от предаването им за рециклиране, да се закупят електрически уреди за Центрове за настаняване от семеен тип в страната.  В тях живеят деца, лишени от родителска грижа.

Освен благотворителността, кампанията възпитава и умения, свързани с опазване на околната среда. Децата се учат от ранна възраст как разделно да събират отпадъците и да оползотворяват годните от тях за рециклиране.

Ученици, родители, учители, служители и техни близки са обединени от общата кауза да помогнат на деца, лишени от родителска грижа. Събирането се превръща в своеобразна надпревара кой ще донесе повече капачки и кой ще привлече повече участници в кампанията. Пламена Попова и Христо Христов от единадесети клас са сред доброволците, събрали най-много капачки и привлекли най-много съмишленици. Те споделят, че правенето на добрини осмисля живота на хората и се чувстват удовлетворени, че могат да допринесат за щастието на някой друг.

Единайсетокласниците предоставиха събраните количества в един от пунктовете в града ни и получиха сертификат за участие и символични подаръци. Кампанията в СУ „Отец Паисий“ продължава и кара малки и големи да разпространяват мотото й „Доброто е заразно“.

Община Габрово приключи проектите си в Националната кампания „За чиста околна среда – 2016г.”
1 ноември 2016
Кметът на Община Габрово в представителен международен форум за бъдещето на възможностите за инвестиции
1 ноември 2016