Всички ние, които живеем в този град искаме да го виждаме по-чист, по-красив, по-благоустроен, с повече зелени площи, градинки и детски площадки, където да играят нашите деца.

Затова нека заедно се изправим срещу тези, които замърсяват парковите площи, реката, междублоковите пространства, оформят сметища на входовете на града, в квартали и села, унищожават пейки, дървета, цветя, осветителни тела – все неща, за които плащаме всички ние със своите данъци.

Ние не искаме тези хора да останат анонимни. Нашата цел е да ги открием и покажем с ваша помощ. Нека не бъдем безучастни! Нека нашите пари отидат за изграждане на нови неща, а не за ремонт на разрушени от някого!

Очакваме от вас да изпращате снимки и подавате сигнали за всичко онова, което ви се струва нередно. Ще ги публикуваме на интернет страниците на Община Габрово и Дарик радио Габрово. Ще търсим техните извършители със съдействието на Общинския инспекторат.

Ще се радваме да ни показвате и хубавото, което се случва край вас – почистени междублокови пространства, поддържани градинки и всичко, което ви кара да се гордеете с нашия град.

Най-активните от вас ще бъдат отличени с награди в категориите: „Най-добър папарак”, „Най-добър агент” и „Най-добър чистник”.

Нека „Аз обичам Габрово” бъде нашата съвместна инициатива, която да ни накара да бъдем по-наблюдателни, по-съзидателни, да бъдем истинско гражданско общество.

Надяваме се, че в края на нашата инициатива снимките, които показват хубавите ни дела бъдат повече от другите.

Своите снимки и сигнали изпращайте на e-mail: protocol@gabrovo.bg и gbdarik@gmail.com, както и на телефони: 80-30-66 и 81-83-10.

Аз обичам Габрово!
Обичаш ли го и ти?