На 19 февруари 2009 година Габрово отново осъмна с поредните прояви на вандализъм, извършени от неизвестни до момента лица. Последната трета пейка от околоречната градинка до бившата сладкарница Малина и кафе „Зодиак” в момента се намира в реката. Предишните две бяха изскубнати и захвърлени отново там още през миналата година. На това място вече няма нито една пейка, на която може да се седне.

 

През изминалата нощ е напълно разрушен и алпинеумът зад библиотека „Априлов-Палаузов” /детската площадка зад бившата Стара поща/. Юката и останалите растения са изскубани, а камъните за разхвърляни наоколо.

ПРЕДИ

И СЕГА

 

Бетоново кошче за отпадъци лежи отпреди около седмица в езерцето с лилиите в същата градинка, на която само преди месец изцяло беше разрушена хидроизолацията.

 

След споменатите факти, можем само да попитаме:

Искаме ли Габрово да е чист, подреден и хубав град? Искаме ли да имаме крайградски алеи, алпинеуми и цветни площи? Или искаме да се изправим срещу нарушителите - тези, които изхвърлят своите боклуци от терасите, в реката, в парковите площи, оформят сметища на входовете на града, в квартали и села, чупят пейки, дървета, цветя, лампи – все неща, за които плащаме всички ние със своите данъци.

Моля, не бъдете безучастни и ни информирайте навреме, в случай, че станете свидетел на подобен вандализъм. Защото за всички нас - гражданите на този град има значение дали нашите пари се харчат за ремонт на изпочупени неща или за изграждането на нови.

Община Габрово подписа договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проектите за ремонт и преустройство на сградата на ул. „Маркотея” 19 и на зала „Възраждане”
4 февруари 2009
Логото на Карнавал 2009 – усмихната котка в криза
23 февруари 2009