Фонтанът в емблематичната градинка с мечето отново ще радва с водния си глас габровци и гостите на града. Дали случайно или съдбовно откриването му днес съвпадна с Деня на Земята – 22 април.

На събитието присъстваха част от хората, които бяха най-много ангажирани с каузата „Място в сърцето“, организирана през 2014 г. от Фондация за развитие на граждански инициативи. В нея се включиха неправителствени организации, местни културни институции, бизнес, спортна общност, граждани и Община Габрово. Като най-големи дарители се откроиха „Веда консулт“ и  Сдружението на работодателите и индустриалците в Габрово.

С общи усилия „Място в сърцето“ събра близо 6 000 лв., а както каза заместник-кметът Нела Рачевиц в приветствието си към присъстващите, „Община Габрово удвои сумата“. По думите й намеренията на местната общност са да се възобновят и други места-символи като езерото с лилиите. Съвсем скоро ще бъдат оформени цветните площи около фонтана.

Благодарение на активната гражданска инициатива и с финансовата подкрепа на Община Габрово фонтанът, заемащ централно място в градинката с мечето, бе възстановен. Очакванията са той да стане любимо място за срещи, снимки за спомен или място на надежда, че нещо хубаво ще се случи на този, който хвърли монета за късмет.

На Цветница заедно с оркестър „Габрово“ и ДФА „Габровче“
22 април 2016
Община Габрово партньор в балкански проект за иновативни технологии в околната среда
22 април 2016