Съпътстващи събития, тематично обвързани със седмото изкуство и смеха ще зарадват габровци и гостите на града по време на петото издание на Международния фестивал на комедийното кино „Смешен филм фест“.

В понеделник, 20 октомври, от 17.00 часа оркестър „Габрово” ще настрои публиката на фестивална вълна с изпълнение на филмова музика. Концертът „Любими песни от любими филми” ще се състои на откритата сцена на ул. „Радецка”.

Регионална библиотека „Априлов–Палаузов” – Габрово ще е домакин на две литературни срещи. На 22 октомври, сряда, от 16.30 часа писателят-хуморист Михаил Вешим ще представи новата си книга „Когато бях морски капитан”. А в последния ден на фестивала, на 27 октомври, понеделник, отново в 16.30 часа габровските читатели ще имат  възможност да се срещнат с преводача на хърватска литература Русанка Ляпова. Час преди прожекцията на филма „Какво е мъж без мустаци?” ще могат да разговарят с нея за едноименната книга.

Музей „Дом на хумора и сатирата” ще се включи в програмата на „Смешен филм фест”, като посвети своя традиционен весел четвъртък, 23 октомври, на популярни лица от големия екран с изложба от сатирични графики и шаржове на Калин Николов.

Базар на книги, организиран от книжарница „Златев” във фоайето на зала „Възраждане”, ще даде възможност на зрителите да си тръгнат освен с приятни преживявания от гледания филм и с интересно четиво.

Кино, музика, карикатури, книги и още изненади очакват публиката на най-усмихнатия фестивал в България!

Повече информация може да намерите на интернет страницата на фестивала www.filmfest.gabrovo.bg, а програмата може да видите тук.

Филмите от модул „Златни комедии” са с вход свободен, за всички останали прожекции цената на билета е 2 лв.

Касата на зала „Възраждане” ще работи от 21 до 27 октомври със следния график:

Всички делнични дни

от 17.00  до  20.00 часа

Събота и неделя

от 10.00  до  11.00 часа

от 15.30  до  20.00 часа