Полагане на хоризонтална пътна маркировка на улици в централната градска част на Габрово ще бъде извършено тази събота и неделя – 30 и 31 август.

Предвидени за маркиране са улиците „Софроний Врачански, „Цанко Дюстабанов, „Стара планина, „Първи май, „Константин Иречек, „Петко Каравелов, „Янтра, както и обособеният паркинг между ул. „Първи май“ и ул. „Софроний Врачански“ (зад блок Рачо Ковача“).

Движението на пътни превозни средства ще бъде забранено от 7:00 часа в събота до приключване на дейностите в неделя. Ще се извърши подготовка чрез измиване и почистване. Служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР и Общинския инспекторат ще подпомагат работните екипи.

Община Габрово се обръща с апел към гражданите да проявят разбиране и да преместят паркираните си автомобили по начин, който няма да препятства хората и техниката, които полагат уличната маркировка.

Дейностите са част от интегрирания проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда – обект 1 „Реконструкция на ул. „Софроний Врачански“, ЦГЧ – изток“. След полагане на маркировката ще бъде въведена постоянна организация на движение в района, с което ще се регламентира и новата схема.

Нови жълти и кафяви контейнери за отпадъци в Габрово
29 август 2014
Кръстовището при Консултативна поликлиника ще заработи от началото на ноември
29 август 2014