Деца, родители и учители показват свои произведения в съвместна есенна изложба в ОДЗ „Ран Босилек”. Изложбата от природни материали е експонирана в коридорите на детското заведение и ще остане там до края на седмицата.

Пингвини от патладжан, скорпион от моркови, японка от тиква, мускетар от желъди, стадо овце от карфиол, са само част от експонатите, които могат да бъдат видяни в нестандартната изложба. Общо 44 родители и двойно повече деца са обединили творческите си възможности вдъхновени от есенното многообразие и плодородие. За изработването на уникалните фигури и форми е използвано всичко, което може да бъде открито през сезона на есента – изсъхнали листа, шишарки, горски мъх, кестени, желъди, орехи, плодове, семена, цветя, дървесни материали и др. С много въображение и творчество участниците в изложбата са претворили естествените материали в разнообразни изделия.

Това не е първата съвместна изложба между деца, родители и учители. Традиционни за ОДЗ „Ран Босилек” са изложенията по време на Коледа и Нова година, Великден и народните празници. За първи път обаче организаторите са решили да използват есенната тематика, чрез която да изразят красотата на сезона, неговите багри и настроение. С проявата възпитаниците на детската градина и техните учители са решили да изпратят есента и да посрещнат зимата. Подготвяйки изложбата, малките творци са провокирали родителите си да проявят своите естетически и художествени умения, а родителите от своя страна са помогнали с идеи и напътствия.

       

Възпитателите от детското заведение са убедени, че всяко дете носи в себе си предизвикателството да създава нови неща. Тази изложба е не просто път за изява на всяко дете, тя е и повод за размисъл - дали и доколко ние възрастните подкрепяме децата и правим всичко възможно за тяхното развитие.

До края на седмицата децата от „Ран Босилек” ще очакват своите връстници от другите детски заведения и всички останали, които имат желание да разгледат тяхната изложба.

Община Габрово отправя покана за набиране на предложения за участие в национална екоинициатива „Узана 2010”
27 октомври 2009
Обекти за над 2,5 млн. лева подадени по „Красива България”
29 октомври 2009