Девет търговски обекта на територията на общината получиха стикер с надпис „Аз не ползвам полиетиленов плик”, както и грамота-благодарност от името на Община Габрово за включването им в кампанията „Проблем ли е торбичката от полиетилен?”.

Припомняме, че кампанията стартира през месец април със серия от мероприятия за информиране на потребителите и заостряне на вниманието им върху проблема, който крият полиетиленовите торбички и възможностите за тяхната замяна с алтернативни. В рамките на инициативата през пролетта беше проведена среща между Кмета на Община Габрово и представители на по-големи хипермаркети, на която бяха набелязани първи стъпки за ограничаването на употребата на полиетиленови торбички в търговските обекти.

През изминалата седмица девет търговски обекта получиха своите стикери с надпис „Аз не ползвам полиетиленов плик”. Това са обекти, които действително предлагат на потребителите алтернативни варианти за замяна на полиетиленовите торбички. Стикерите можете да видите в магазините Техномаркет, ЗОРА, СВА, БИЛЛА, Германос, М Свят, Тойота Венци, Хлебозавод ЕООД и Общински пазари ЕООД.

Това вероятно не са всички фирми на територията на общината, които предлагат на потребителите торбичка, различна от полиетиленовата. В Община Габрово на тел. 818 437, ст. 701 се приема информация и за други търговци, въвели в употреба алтернативни торбички, които също ще бъдат отличени.