Утре, 12 септември 2009 г., на четиридневно официално посещение в Габрово ще пристигне делегация от партньорския град Тун, Швейцария. Тя ще бъде оглавена от госпожа Йоланда Мозер – общински съветник от град Тун, с ранг на заместник кмет, която отговаря за дирекцията по строителство на град Тун. В състава на делегацията са включени също госпожа Кристине Букс – градски съветник на Тун, господин Ролф Маурер – ръководител на отдела за комунални услуги „Тийфбауамт”, партньор на общинската фирма „Благоустрояване ЕООД” и господин Мелхиор Букс – бивш зам.-кмет на Тун и един от основоположниците на партньорството Габрово-Тун.

В програмата на делегацията се включени срещи и разговори с кмета и ръководството на Община Габрово, посещение и запознаване с работата на „Благоустрояване” ЕООД – Габрово, посещение на институции и организации, работещи по съвместни проекти в рамките на годишните програми за сътрудничество Габрово-Тун. Част от програмата на гостите ще бъде и посещение на няколко габровски фирми, както и запознаване със забележителностите на града – АЕК „Етър”, Дома на хумора и сатирата, Соколския манастир, местностите Узана и Градище.

Делегацията ще присъства в неделя и на концерта на Минчо Минчев и неговия майсторския клас, който ще се проведе в рамките на ежегодния фестивал „Дни на камерната музика – Габрово”.