Вчера в Габрово завърши вторият етап от 59-ата международна колоездачна обиколка на България. Желязната колона пристигна на пл. „Възраждане” около 17 часа, където колоездачите бяха посрещнати лично от кмета на Община Габрово Томислав Дончев. На церемонията пред Общинската администрация габровският кмет връчи наградите на призьорите.

Ивайло Габровски от КК "Несебър" спечели втория етап от обиколката, от Троян до Габрово, с дължина 158 километра и време от 4 часа, 6 минути и 9 секунди. На второ място в етапа завърши Владимир Коев от КК „Хемус” – Троян. Трети остана Евгений Непомнящчий от Казахстан.

В 158-километровия етап бяха двете най-сериозни изкачвания – на Беклемето и на Шипка, и двете от първа категория. Първото бе спечелено от ветерана Владимир Коев от „Палмейрас Тавира”, а второто от Ивайло Габровски. На спускането от Шипка, въпреки падналата мъгла, трикратният победител в Обиколката на България премина пръв и 80 000-ия километър от старта на Тура в неговото 59-то издание. За награда Габровски получи от велосипеди SPRINT каска KED, която подари на финала на кмета на Габрово. От името на „Гравити байк център”, колоездачът Николай Одрински подари на габровския градоначалник велосипед SPRINT с 27 скорости, производство на пловдивската фирма „Макском”. Наред с другите награди Томислав Дончев връчи по традиция и фланелките за най-млад съзтезател, за най-добър катерач и на временния водач в генералното класиране.

Включването на Габрово като етапен град в 59-ата колоездачната обиколка на България стана възможно благодарение на няколко габровски фирми и Община Габрово, която съфинансира мероприятието. Наградният фонд за етапа е в размер на 3 554 лв., разпределен от 1-во до 20-то място.

Старта на третия етап Габрово – Разград ще бъде даден днес в 12.15 на пл. „Възраждане”, а острият старт е в 12.30 часа пред „Техномаркет Габрово”.

Внимание! Измамите чрез телефонно обаждане продължават!
7 Септември 2009
Пресконференция с Минчо Минчев
11 Септември 2009